Gheorghe Falca: scrisoare catre aradeni

Dragi arădeni,

Aş dori ca, de la bun început, să vă mulţumesc. Încheind o etapă şi pregătindu-ne să începem o alta, către fiecare dintre dumneavoastră se îndreaptă gândurile mele de bucurie şi recunoştinţă. E bucuria pentru ceea ce am realizat împreună. Şi e recunoştinţa sinceră pentru faptul că, depăşind greutăţi vremelnice, v-aţi păstrat optimismul şi încrederea în acest oraş, pe care îl iubim atât de mult cu toţii.

Datorită dumneavoastră astăzi, în iunie 2012, putem să spunem cu mândrie: Aradul este în faţă! Datorită arădenilor harnici şi întreprinzători, care şi-au păstrat optimismul şi care au creat prosperitate şi locuri de muncă în vremuri de criză, putem să spunem azi: Aradul este în faţă.

Pentru mine, este o mare onoare să fiu alesul unor cetăţeni cum sunt cetăţenii Aradului. E şi o responsabilitate uriaşă de care m-am străduit să mă achit în primul rând învăţând. Învăţând mai ales care sunt valorile în care cred arădenii: responsabilitatea, civismul, dragostea faţă de comunitate şi mândria lucrului făcut gospodăreşte.

Astăzi Aradul în faţă pentru că, depăşind neajunsurile şi disconfortul trecătoare, am reuşit să legăm oraşul de România printr-o autostradă nouă şi să continuăm munca pentru a lega România de Europa. Am reuşit, cu răbdare şi hărnicie, să avem o centură ocolitoare cum nu au multe oraşe din ţară. Şi să atingem un procent de străzi canalizate de peste 90%, de la cele abia 50% pe care le avea Aradul în 2004. Am reuşit să avem linii de tramvai reabilitate pe majoritatea arterelor mari, să refacem centrul istoric şi să asfaltăm cartiere întregi. Am investit masiv în cea mai preţioasă resursă a oraşului: şcolile şi liceele noastre, am investit în spitale, în centre dedicate vârstnicilor, dar şi în spaţii de recreere.

Ştim că mai sunt multe de făcut. Şi mai ştim şi că, în ultimele luni, au existat voci care au contestat, au luat în derâdere chiar, ceea ce am realizat împreună. Dar, la fel cum nu am ascultat vocile care, în anii din urmă, au prevestit haosul şi dezastrul în Arad şi în România, nici de data aceasta nu le vom asculta. Pentru că avem lucruri mai bune de făcut. Lucruri mai bune pentru acest oraş, pentru arădeni. Iar cetăţenii Aradului vor şti să rămână împreună. Vor şti să aleagă între cei care se izolează în contestare înverşunată şi cei care vin cu oferta unui nou parteneriat pentru dezvoltarea Aradului.

E un parteneriat deschis nu doar politicienilor, ci în primul rând cetăţenilor, profesioniştilor şi liderilor comunităţii. Un parteneriat care să continue să pună lucrurile în mişcare pentru Arad. O Mişcare Creştin-Liberală, a energiei şi entuziasmului, a credinţei şi hărniciei. A celor care iubesc Aradul.

Gheorghe Falcă,

Primarul Municipiului Arad

Publicitate

8 gânduri despre „Gheorghe Falca: scrisoare catre aradeni

    • si eu sunt mandra de realizarile facute si sper ca alegerea aradenilor sa fie facuta cu multa chibzuinta !!!!!nici un primar nu a avut atatea idei eficiente si care sa fi fost duse la bun sfarsit.multumim

  1. Felicitari Domnul Primar multa putere de lucru si multa rabdare si in telepciune in vitor suntem mandri cu dumnea voastra .MULTUMIM MULT SI SA NU VA SCHIMBATI NICI O DATA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s