USL, fumigene si praf in ochi

Astăzi a fost o zi revelatoare pentru ceea ce înseamnă promisiunile electorale ale USL. Şi ne vom referi doar la una dintre ele: scăderea preţului plătit de arădeni pentru încălzire. O promisiune reperată pe toate materialele propagandistice ale Uniunii socialiste.

Dar o promisiune pe care socialiştii nu se grăbesc să o ducă la îndeplinire. De ce spunem asta?

Astăzi, pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Municipal s-a aflat şi proiectul de hotărâre nr.118/2012 de aprobare a Studiului privind oportunitatea unui investiţii noi la CET Arad pe lignit pentru retehnologizarea sursei de producere a energiei termice în Municipiul Arad.  O iniţiativă a primarului, de altfel.

Ghiciţi cine a votat împotrivă? Exact, consilierii USL. De ce? Nu ştim. Oare deranjează o investiţie de minimum 10 milioane de euro asigurată prin finanţare europeană? Oare cum vor socialiştii să scadă preţul la încălzire? Probabil că doar prin subvenţii, nicidecum pe calea normală a eficientizării prin retehnologizare. De ce să favorizezi investiţiile, care produc şi locuri de muncă, nu doar eficientizează sistemul termic, atunci când poţi să prelungeşti la infinit dependenţa cetăţenilor de subvenţii, adică de „mila” statului.

Dar ceea ce s-a întâmplat azi e revelator nu doar pentru ipocrizia şi neprofesionalismul USL. Ci are şi rol de avertisment pentru ceea ce s-ar putea întâmpla dacă această Uniune populistă şi ipocrită ar câştiga majoritatea. Probabil că ar începe un adevărat război cu primarul Gheorghe Falcă (daţi-ne voie să nu ne îndoim că va fi ales 🙂 ) . Iar din acest război ar avea de pierdut arădenii. Cărora, după risipirea fumurilor electorale, USL le-ar arunca praf în ochi.

Cred că e cazul să ne gândim foarte serios la felul în care cumpănim votul. La echipa de consilieri pe care i-o oferim primarului. Dacă vrem ca lucrurile să fie în continuare puse în mişcare, e clar că Mişcarea Creştin-Liberală trebuie să aibă cât mai mulţi consilieri. Am putea spera la o majoritate. Ar fi o garanţie că Aradul va rămâne în faţă.

Publicitate

2 gânduri despre „USL, fumigene si praf in ochi

  1. Good point, domnilor!
    Dar ma gandesc… Poate ca la 10 milioane spaga e prea mica pentru ce foame e acuma la USL 🙂
    Plus ca e greu de luat si de ascuns, cu fondurile astea europene…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s